Musiikkiluokka

Lappeenrannan musiikkiluokat

Musiikkiluokat ovat toimineet Lappeenrannassa vuodesta 1967 lähtien. Toiminta on vakiintunut kokonaisuudeksi, jossa musiikkiluokat käyvä oppilas saa normaalin perusopetuksen lisäksi vahvan musiikillisen peruskoulutuksen..

Lappeenrannan musiikkiluokat

Musiikkiluokkien historia

Lappeenrannassa musiikkiluokkatoiminta alkoi syksyllä 1967 Alakylän koulussa, joka odotti uutena vain kolme vuotta vanhana kouluna, joka oli tilava ja tarjosi sopivat tilat musiikkiluokkatoimintaan..
Musiikki studio

Haku musiikkiluokalle 2021

Musiikkiluokka alkaa kolmantena kouluvuotena ja jatkuu koko peruskouluajan yhdeksännen luokan loppuun. Musiikkiluokalle valittu ei voi myöhemmin hakea mihinkään muuhun Lappeenrannan kaupungin ylläpitämään erityispainotusryhmään..
Musiikki studio

Musiikkiluokkalaisten polku

Lappeenrannan musiikkiluokilla ja musiikkiopistolla on pitkä historia yhteistyön merkeissä, joka alkoi jo 1970-luvun loppupuolella musiikkiluokkalaisten pääsykokeiden siirtyessä musiikkiopiston järjestettäviksi. Samalla syntyi Suomessa ainutlaatuinen yhteistyö..