Peltola

Peltolan rakennuksessa ahertavat koulumme pienimmät oppilaat eskareista 2.-luokkiin saakka. Peltolan rakennus on koulumme vanhin, joka on valmistunut elokuussa 1930 Peltolan piirin kansakouluksi. Sota-aikaan rakennuksessa
toimi sotasairaala.

Rakennusta on vuosien aikana remontoitu. Alakerran ja toisen kerroksen aulatilat toimivat iltapäiväkerhon
mukavina kokoontumispaikkoina sekä juhlatiloina, kirjastona ja opetustiloina. Peltolasta löytyvät myös liikuntasali, teknisen- ja tekstiilityönluokat sekä musiikkiluokka.

Peltolan avara piha tarjoaa monenlaisia peli- ja leikkimahdollisuuksia koulupäivien ajaksi. Iltaisin piha on kaupunkilaisten aktiivisessa käytössä lähiliikuntapaikkana. Keskeinen sijainti mahdollistaa lähiympäristön hyödyntämisen opetuksessa. Peltolan lapset ovatkin tuttu näky vesitornin, liikennepuiston, Kimpisen ja Myllysaaren maastoissa.

Peltolan toimintaan tuo omaleimaisuutta tiivis yhteistyö eskareiden kanssa. Näin koulun aikuiset, lapset, tilat, juhlat ja käytänteet tulevat tutuiksi jo ennen koulun alkua.

Peltolan koulu